Συλλαλητήρια με μικρή συμμετοχή σε Λέσβο-Χίο για τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε Λέσβο και Χίο με αφορμή το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα την κατασκευή Κλειστών Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών τα οποία δρομολογεί η κυβέρνηση στις περιοχές Βάστρια και Θόλο.

Παρά το γεγονός πως οι κινητοποιήσεις είχαν επισήμως την στήριξη του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, δεν είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή μιας και όπως δείχνουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ  λιγότερος σε σχέση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις

του παρελθόντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις. Χθες προχώρησε σε συνέντευξη τύπου όπου καλούσε τους πολίτες να λειτουργήσουν υπεύθυνα. Κατά την άποψή του δεν πρόκειται για δημιουργία Υπερδομής στο Θόλος της Χίου, ενώ κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Χίου ότι για αυτές «το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος». Σε ότι αφορά για την ακριβώς αντίθετη στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημείωσε ότι και οι αιρετοί κρίνονται.

Δείτε εικόνες από τη Χίο:

Πηγή: xiakoslaos.gr

Δείτε εικόνες από τη Λέσβο:

Μιλώντας στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ανέγερση των δομών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, είπε: «Είναι συγκέντρωση καρδιάς. Δεν είναι πολιτική συγκέντρωση, πέρα από κόμματα και πολιτικές. Δεν ταυτιζόμαστε με πολιτικές. Όχι στη Βάστρια, στο Μαυροβούνι και στο Χαλκειός στη Χίο. Όχι πουθενά. Πουθενά δομές στη Λέσβο και στη Χίο. Σήμερα στη Λέσβο έχουμε 1.850 οικονομικούς μετανάστες. Στη Χίο είναι 400 και στη Σάμο άλλοι τόσοι. για ποιο λόγο να έχουμε λοιπόν τεράστιες υπερδομές. Η μόνη εξήγηση είναι ότι θα γεμίσουν από μετανάστες που θα προέρχονται από άλλες χώρες και την υπόλοιπη Ελλάδα».

Σημειώνεται πως στη Σάμο δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενώ στο νησί λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο η νέα δομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα