Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την... απάντηση στη Ρωσία

Μικρή πτώση καταγράφουν την Τετάρτη (23/2) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση της πρώτης δέσμης κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία για την αποστολή στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν θα προκληθεί διατάραξη στον εφοδιασμό πετρελαίου

και έτσι στην αγορά επήλθε σχετική ηρεμία.

Παράλληλα, οι τιμές υποχωρούν καθώς αυξάνονται και οι ελπίδες συμφωνίας της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας, που θα φέρει περισσότερο ιρανικό αργό στην αγορά.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κρατούν ορισμένα τιμωρητικά μέτρα ως διαπραγματευτικά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι η πόρτα της διπλωματίας είναι ακόμα ανοιχτή. Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν παραμένει επίσης πιθανή.

Οι δύο αυτοί παράγοντες θα συγκρατήσουν τις τιμές του αργού, καθώς και το μπρεντ κάτω από τα 100 δολάρια προς το παρόν», σημειώνει η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια του παρόχου ανάλυσης αγοράς πετρελαίου Vanda Insights.

Την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,59% στα 91,37 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ χάνει 0,44% στα 93,44 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή άνοδο 0,13% καταγράφει το φυσικό αέριο.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,60% στα 1.895,85 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι χάνει 0,73% στα 24,133 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός ανεβαίνει 0,07% στα 4,5133 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,18% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1345 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,07% στο 1,3592 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ανεβαίνει 0,16% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8346 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαμερικανικό αργόΜΠΡΕΝΤΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριοχρυσόςχαλκόςασήμι
Keywords
Τυχαία Θέματα