Γερμανία: Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί το καταναλωτικό κλίμα τον Μάρτιο

Νέα πτώση αναμένεται να καταγράψει το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, έπειτα από άνοδο τον Φεβρουάριο, εξαιτίας της απότομης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και του υψηλού πληθωρισμού.

«Οι προσδοκίες για σημαντική χαλάρωση των τάσεων των τιμών στην αρχή του έτους έχουν καταρρεύσει προς το παρόν, καθώς οι ρυθμοί πληθωρισμού συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Rolf Buerkl της GfK.

Ο μελλοντικός δείκτης καταναλωτικού

κλίματος της GfK προβλέπει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των νοικοκυριών θα υποχωρήσει στις -8,1 μονάδες τον Μάρτιο από -6,7 τον Φεβρουάριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν άνοδο στις -6,4 μονάδες.

Σημειώνεται πως η GfK χρησιμοποιεί δεδομένα από τρεις υποδείκτες του τρέχοντος μήνα για να εξαγάγει ένα νούμερο για τον επόμενο μήνα, μετρώντας τις οικονομικές προσδοκίες των καταναλωτών, τις προσδοκίες εισοδήματος και την τάση για κατανάλωση. Τον Φεβρουάριο, υπήρξε μικτή εικόνα..

Οι οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν στις 24,1 μονάδες τον Φεβρουάριο από 22,8 τον Ιανουάριο, με τις προοπτικές για τους επόμενους μήνες να είναι αρκετά θετικές καθώς αποφασίστηκε η άρση των περιορισμών για την πανδημία, δήλωσε η GfK.

Ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος μειώθηκε στις 3,9 τον Φεβρουάριο από 16,9 μονάδες τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή εδώ και ένα χρόνο. Τέλος, η τάση για κατανάλωση μειώθηκε στις 1,4 τον Φεβρουάριο από 5,2 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK.

Keywords
Τυχαία Θέματα