Στουρνάρας: Ίσως χρειαστούν λιγότερα από 50 δισ. οι τράπεζες-Δέχομαι πιέσεις να χαλαρώσω το πρόγραμμα

Στην εκτίμηση ότι η ανεργία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά μέχρι την ανάκαμψη της οικονομίας που τοποθετείται χρονικά για το τέλος του 2013, προέβη ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι μπορεί να χρειαστούν λιγότερα από 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

εξαιτίας των εξοικονομήσεων που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί στις εγχώριες πολιτικές πιέσεις για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας

«Δεν είμαι πολιτικός και αυτό είναι πλεονέκτημα σε μία κρίση. Αυτή την στιγμή δέχομαι πιέσεις από τα ΜΜΕ, τις κοινωνικές ομάδες, επαγγελματικές ομάδες, ομάδες ειδικών συμφερόντων, ακόμη και βουλευτές για ο,τιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε… να μην κλείσω εφορίες, να χαμηλώσω τη φορολογία των καυσίμων ή να αυξήσω τους μισθούς και να χαλαρώσω το πρόγραμμα. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα καταστρέψει όσα πετύχαμε με ιδρώματα και δάκρυα τους τελευταίους έξι μήνες. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την αξιοπιστία σου, αλλά πολύ δύσκολο να την ξανακερδίσεις.

Συνέντευξη στη γερμανική: «Der Handelsblatt»: Έχω την πιο άχαρη δουλειά στον κόσμο!
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί ως το τέλος του έτους να ξεπεράσει την ύφεση και το 2014 να είναι το έτος κατά το οποίο θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά το εγχώριο ΑΕΠ, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει ακόμη την ελπίδα, το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα να μην περιοριστεί στις προβλέψεις του προγράμματος, αλλά να υπάρξει και ένα μικρό κέρδος. Επισημαίνει ότι ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς, όπως λέει, αυξάνονται και πάλι οι τραπεζικές καταθέσεις, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, επανέρχεται η εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές και ανακτάται η ανταγωνιστικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα