Στουρνάρας – Προβόπουλος: Γιατί δεν αλλάζουν θέσεις; – Τα σενάρια για τον νέο Υπουργό Οικονομίας

Ότι γκρινιάζουν πολλοί στη ΝΔ για τον Γ.Στουρνάρα, είναι γνωστό. Προφανώς ξεχνάνε, ότι ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ υλοποιεί ο υπουργός. Το αν αυτή η πολιτική είναι …αρεστή και στον Σόιμπλε, ο οποίος και κάβνει τα …γλυκά μάτια στον “Γιάννη”. σε αυτό, δε φταίει ο Γιάννης.

Ένα λοιπόν το κρατούμενο.

Δεύτερο: Αν όντως είναι θέμα ‘επικοινωνιακής στρατηγικής” να φύγει ο Στουρνάρας,

ας γίνει. Άλλο όμως είναι το “αγκάθι” στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτό το ξέρει πολύ καλά το Πρωθυπουργικό γραφείο. Αν λοιπόν αυτό το διορισμένο από την τρόικα “αγκάθι” δεν μπορούν να το διώξουν, είανι άλλο θέμα.

Υπάρχουν δύο λύσεις:

- Η μία είναι να πάει στο υπουργείο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ή ο κ.Παπασταύρου “για να αλλάξουν το κλίμα” και ο Στουρνάρας να μείνει σε ειδικό ρόλο με χαρτοφυλάκιο με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση της ρύθμισης του χρέους που τώρα αρχίζει. Το ότιο τον γνωρίζουν και τον εμπιστεύονται οι δανειστές δεν είναι κακό. Άλλωστε, ότι είναι να μας δώσουν, θα το δώσουν είτε ο Στουρνάρας πάει, είτε ο …εκπρόσωπος του “σκίστα όλα”

- Η άλλη λύση είναι επίσης απλή: Να πάει ο Γ.Προβόπουλος στο ΥΠΟΙΚ τον οποίο επίσης γνωρίζουν και εμπιστεύονται οι ξένοι και να μετακομίσει ο Στουρνάρας στην Τράπεζα Ελλάδος.

Λεφτά δεν υπάρχουν, λύσεις για το ποιός θα πάει που, δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικες

-

Original article: Στουρνάρας – Προβόπουλος: Γιατί δεν αλλάζουν θέσεις; – Τα σενάρια για τον νέο Υπουργό Οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα