Attica Bank: Επαφές με επενδυτές στη Νέα Υόρκη για την ΑΜΚ

Η Attica Bank θα συμμετάσχει στο 3ο επενδυτικό φόρουμ που συνδιοργανώνουν η ΕΧΑΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη στις 11-12 Ιουνίου.

Καθώς η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για συμμετοχή στην ΑΜΚ
προχωρά, μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον που καταγράφεται είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό με αποτέλεσμα να έχουν κλειστεί διαδοχικά ραντεβού για όλη τη διάρκεια της παραμονής της διοίκησης στη Ν. Υόρκη.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα διενεργηθεί περί τα τέλη του καλοκαιριού ή μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Θετικές εξελίξεις και αυτόνομη πορεία για την AtticaBank

Στα πλαίσια της χθεσινής εκδήλωσης (Τρίτη 27/05) που πραγματοποίησε η AtticaBank για την ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκίκας Μάναλης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης τόνισαν, ότι «η AtticaBank θα τα καταφέρει και πάλι και θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της».

Επεσήμαναν δε ότι, «στόχος είναι ο βασικός μέτοχος ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, να πλαισιωθεί τόσο από στρατηγικό επενδυτή καθώς και από επενδυτές από την ελεύθερη αγορά»

Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, είναι τα τα παρακάτω:

Στοιχεία χρήσης 2013 – Βασικά μεγέθη και αποτελέσματα

Παρά τη ζημιογόνο χρήση (το 2013 ζημιές μετά από φόρους 112.3 εκ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση) πρέπει να τονιστούν οι εξής θετικές εξελίξεις για την Τράπεζα:

- Ετήσια αύξηση καταθέσεων: 13,5%

- ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ATTICABANK-ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011-2013 (σε ετήσια βάση)

- Ετήσια αύξηση καθαρών επιτοκιακών εσόδων: +9,9%

- Ετήσια αύξηση δανείων: + 3,7%

- Ετήσια αύξηση ενεργητικού: + 4%

- Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας TierI : 11,4%

-Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας: 12%

- Δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων, Δεκ. 2013: 26,6% . Αντίστοιχος δείκτης για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος: περίπου 31,7%

- Δείκτης δανεισμού από ΕΚΤ και ELA(% του Ενεργητικού): 3,69%.

Λοιπά ποιοτικά στοιχεία

- Επιβράδυνση του ρυθμού δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση

- Συνέχιση της συνετής πολιτικής δημιουργίας προβλέψεων για κάλυψη πιστωτικού κινδύνου (αύξηση σωρευμένων προβλέψεων κατά 20,6% σε ετήσια βάση)

Original article: Attica Bank: Επαφές με επενδυτές στη Νέα Υόρκη για την ΑΜΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα