Σταθάκης – Δρίτσας: Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί στη ναυτιλία – Θα συνεργαστούμε με τους Κινέζους

Η διεύρυνση της συνεργασίας με την Κίνα σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λιμενική και ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί κεντρική στρατηγική επιλογή της νέας κυβέρνησης, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Σταθάκης, αφού τόνισε ότι «ήρθαμε να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε», διαβεβαίωσε για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του υπουργείου, την οποία χαρακτήρισε, μάλιστα, αδιαπραγμάτευτη.

Αναφερόμενος

δε, στις λιμενικές υποδομές, υπογράμμισε πως η πολιτική της κυβέρνησης θα είναι να αναδειχθεί η Ελλάδα διεθνής κόμβος μεταφορών, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο τρόπος και οι διαδικασίες θα είναι άλλες από αυτές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα. Στο ζήτημα αυτό, αναλυτικότερος ήταν ο Θ. Δρίτσας ο οποίος, αφού ξεκαθάρισε ότι όποια σύμβαση έχει υπογραφεί είναι καταρχήν σεβαστή και πως η κυβέρνηση στέκεται με «πολλή σοβαρότητα απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το κράτος», σημείωσε πως ο Πειραιάς και η λιμενική βιομηχανία μπορούν να αποτελέσουν βάση και προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Ανέφερε, πάντως, ότι θα επιχειρήσει να βελτιώσει τη σύμβαση με τη θυγατρική της Cosco στον Πειραιά προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λάου. Και ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι τέτοιες συμφωνίες σε διακρατικό επίπεδο, όπως αυτή με την Κίνα, είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. «Υπάρχουν ανοικτοί ορίζοντες για το κινεζικό κράτος και τη συνεργασία του με την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Δρίτσας. Τόσο ο υπουργός Γ. Σταθάκης, όσο και ο αναπληρωτής Θ Δρίτσας, επανέλαβαν ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, δεν θα υπάρξουν αυθαιρεσίες, σε όλα τα θέματα που αφορούν τη ναυτιλία. Κάλεσαν δε όλη την επιχειρηματική κοινότητα να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο Γ. Σταθάκης εξήγησε την υπαγωγή του υπουργείου Ναυτιλίας, κάτω από το υπουργείο Ανάπτυξης ως αναγνώριση της μεγάλης του σημασίας, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να έρθει σε κοντινότερη επαφή και συνεργασία με τα παραπληρωματικά χαρτοφυλάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα