Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Καμία σύγκρουση με την Ευρώπη – Θα διαπραγματευθούμε συμφωνία -γέφυρα

«Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί μια συμφωνία -γέφυρα με τους πιστωτές της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το 2010 σε αυτό το κτήριο γεννήθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος.

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές πόρσε καγιέν στους δρόμους της πόλης

μας. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες», πρόσθεσε.

Οσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως θα δουλέψει για μια συμφωνία – γέφυρα από την προηγούμενη στην νέα.

Όπως είπε η συζήτηση με τον Γέρουν Νταϊσελμπλουμ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρξε επικοινωνία και κλείστηκε ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κο Σαπέν αλλά και τον ιταλό ομολογό του κο Παντοάν.

Οπως είπε το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης πως θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα περιοριστούν οι δαπάνες του υπουργείου και θα μπει τέλος στις στρατιές των συμβούλων.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

«Οι εκλογές μας πέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί», δήλωσε ο απελθείς υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.

Πάντως, τόνισε ότι η αβεβαιότητα έχει εκλείψει πλέον, κάτι που -όπως είπε- είναι αβάντα της νέας κυβέρνησης.

«Το θέμα της κρίσης δεν επιλύεται από τη μία μέρα στην άλλη, το 2014 επιτέλους σταθεροποιήθηκε η οικονομία», πρόσθεσε, αν και προειδοποίησε πως υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση και επομένως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι Ιούνιο – Ιούλιο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ευχήθηκε να πετύχει η κυβέρνηση, γιατί «μπορεί να μας απορροφούν οι διαφορές εντός Ελλάδος, αλλά οι ξένοι δεν βλέπουν ούτε κόκκινο, ούτε γαλάζιο, ούτε πράσινο Έλληνα».

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Μαυραγάνη, για την «επιτυχημένη χρονιά», τόνισε ότι ίδρωσαν μαζί, κουράστηκαν και πέτυχαν πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα