ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Deutsche Bank σε σημερινό της σχόλιο στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο αναλυτής της DB Γιώργος Σαράβελος εντοπίζει μία ειδοποιό διαφορά έναντι της προηγούμενης

κυβέρνησης:

Την ισχυρή στήριξη του ελληνικού λαού στην απόφαση του Τσίπρα να συμβιβαστεί με τους ευρωπαίους πιστωτές και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελείται πλέον από πιο μετριοπαθείς βουλευτές, ενώ και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον συμβιβασμό με την Ευρώπη, γεγονός που είναι πιθανό να σηματοδοτήσει μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», σημειώνει ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας.

Παράλληλα τονίζει ότι μια επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, θα ανοίξει την πόρτα για επιπλέον ελάφρυνση του χρέους, αν και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προτού λυθούν τα ζητήματα που αφορούν τις συντάξεις και τη συλλογή φόρων. H πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος είναι εφικτή, δεδομένης της πολιτικής νομιμοποίησης του συμβιβασμού με την Ευρώπη, τον οποίο επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, ένας συνασπισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα έχει πιθανώς μικρότερη πλειοψηφία στη Βουλή, σε σχέση με την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο (155 έναντι 162 βουλευτές), αλλά η κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματιστεί γρήγορα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σχετικά σταθερή, καθώς λείπουν οι ακροαριστεροί αντιφρονούντες που έχουν αποχωρήσει από την κόμμα.

Η Citigroup εκτιμά ότι η συμφωνία διάσωσης απολαμβάνει μια ευρεία υποστήριξη επίσης μεταξύ τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθιστώντας την επικείμενη νομοθεσία πιο εύκολη σε σχέση με τις προηγούμενες.

Ωστόσο, η Citigroup πιστεύει πως η εφαρμογή των πολύ φιλόδοξων όρων διάσωσης μέσα στο σύντομο χρονικό πλαίσιο παραμένει δύσκολη, παρά την δεδηλωμένη δέσμευση Τσίπρα «να το πράξει».

Μάλιστα, αμφιβάλλει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν ακόμη αποδεχθεί την ιδέα ότι οι επώδυνες περικοπές του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στην Ευρωζώνη.

Την αισιοδοξία της πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα υλοποιήσει τους όρους του μνημονίου, τουλάχιστον για μερικούς μήνες, εκφράζει η UniCredit.

“Το θέμα του χρέους είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα τους προσεχείς μήνες, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες θα είναι θετικές για τη χώρα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί βάσει της συμφωνίας τουλάχιστον για μερικούς μήνες”, προβλέπει ο Erik Nielsen, στρατηγικός αναλυτής της UniCredit.

Για τον λόγο αυτό, ο Erik Nielsen χαρακτηρίζει ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα