Ποιοι μπαίνουν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας – Κ. Μητσοτάκης: Δόθηκαν από το Μαξίμου οι κατευθυντήριες γραμμές

[UPD] Συνεδρίασε στις 10 σήμερα το πρωί το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την παρουσία για πρώτη φορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στο δεύτερο κύμα του καθεστώτος της κινητικότητας, καθώς και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού

αλλά και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται πως η κινητικότητα ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα, με την υπαγωγή 2.000 εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα μέσω κατάργησης δεκάδων ειδικοτήτων, συνοδευόμενη από απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ.

«Δόθηκαν από το Μαξίμου οι γραμμές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε στη συνέχεια: «Μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για την κινητικότητα και για τους δημοσιονομικούς στόχους έως το τέλος της χρονιάς», χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ποιοι μπαίνουν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας

Μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι. Μετά θα έρθει το τρίτο κύμα τον Δεκέμβριο για άλλους 14.500 δημοσίους υπαλλήλους.

Για το δεύτερο κύμα κινητικότητας η κυβέρνηση αναζητά περίπου 4.800 εργαζομένους, αφού μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 7.700 υπάλληλοι, οι οποίοι προέρχονται από τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την κινητικότητα μέχρι στιγμής εξαιρούνται οι γιατροί, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα