ΕΑΣ – ΕΛΒΟ – ΛΑΡΚΟ: Τίθενται σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία

Η κυβέρνηση, με την βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων, θα προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης».

Όπως τονίζεται,

«τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Τα πορίσματα των συμβούλων θα πρέπει να έχουν κατατεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν έως το τέλος Αυγούστου για να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2013, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα