Πετρέλαιο: Νέα βύθιση στα 12,78 δολάρια – Χρυσός: Πτώση στα 1.723,80 δολ

Η κατάρρευση της ζήτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού και οι ανησυχίες  ότι εξαντλούνται οι χώροι αποθήκευσης πετρελαίου οδήγησαν σε νέα μεγάλη πτώση τον “μαύρο χρυσό”.

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 24,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 12,78 δολ.

το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παράδοσης Ιουνίου έχασε  6,8% κλείνοντας στα 19,99 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Η άρση των περιορισμών σε κάποιες περιοχές του κόσμου βοήθησε τη Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράψουν ισχυρά κέρδη, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του χρυσού.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε  0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.723,80 δολ. ανά ουγγιά.

Η ΚΙΝΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 31% τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του του 2019, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Κίνας της 26ης Απριλίου.

Οι εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία την ίδια περίοδο, η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας μειώθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Γενικά οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,5% φθάνοντας τα 9,86 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, παρά την πτώση της εσωτερικής ζήτησης που έχει επέλθει εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού.

Η Ρωσία τον περασμένο μήνα προμήθευσε την Κίνα με 7,02 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, που ισοδυναμούν με 1,66 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Οι πωλήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Κίνα ανήλθαν στους 7,21 εκ. τόνους πετρελαίου , ή στα 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Κίνα εισήγαγε από την Ρωσία περίπου 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο παρέμειναν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο.

Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας για πέμπτο κατά σειρά μήνα δεν κατέγραψαν εισαγωγές προερχόμενες από την Βενεζουέλα. Οι εισαγωγές από το Ιράν έφθασαν περίπου τους 2,6 εκ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα