Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα

22:35 27/4/2020 - Πηγή: Fortune

Γιώργος Σακκάς

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, η Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας, πέρα από τα ήδη γνωστά συμπτώματα, όπως ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία αναπνοής, πρόσθεσε στη λίστα μια σειρά από νέα συμπτώματα.

Πλέον συμπτώματα θεωρούνται: Πυρετός, Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, Κρυάδες , Ρίγος (τρέμουλο), Μυαλγίες, Κεφαλαλγία, Πονόλαιμος, Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2-14 ημέρες μετά την έκθεση

στον ιό, (συνήθως 3-7 ημέρες).

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι πρόσφατα η επιτροπή τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων σχετικά με την ισχυρή σύσταση υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Σημείωσε ακόμη ότι η σταδιακή άρση των μέτρων, συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου. Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν επάνοδος στην κανονικότητα, είναι μια σταδιακή μετάβαση.

«Είναι μια κοινή υπόθεση στην οποία όλοι συμμετέχουμε, μια κοινή ευθύνη. Λάθος αποτίμηση των γεγονότων από μια μικρή και περιορισμένη κυκλοφορία του ιού μπορεί να μας οδηγήσει σε μια γρήγορη επάνοδο με 2ο κύμα», είπε ο κ. Τσιόδρας χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα