ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ – Τελικός Κυπέλου μπάσκετ ((19:45, Δημόσια Τηλεόραση)

10:10 9/2/2014 - Πηγή: BankWars

Απόψε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου (19:45, Δημόσια Τηλεόραση).

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί της συνάντησης και θα επιδιώξει στην 20η του παρουσία σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του το 15ο Κύπελλο στην ιστορία του και παράλληλα, το τρίτο διαδοχικό.

Για 13η φορά θα συμμετάσχει σε τελικό

ο Άρης, που μετράει 8 τρόπαια, το τελευταιο εξ αυτών πριν από 10 χρόνια (2004). Εφόσον τα καταφέρουν οι «κίτρινοι», τότε θα ισοφαρίσουν τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στη 2η θέση με 9 τρόπαια.

Οι δύο φιναλίστ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σε τελικό Κυπέλλου για 5η φορά στην ιστορία του. Οι τέσσερις προηγούμενες ήταν το 1985, το 1993, το 2003 και το 2005, με τον Παναθηναϊκό να μετράει τρία τρόπαια και τον Άρη ένα, το 1985.

Το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι ο Τζέιμς Γκιστ, η συμμετοχή του οποίου θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν το τζάμπολ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (τράβηγμα) και δεν έλαβε μέρος στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του.

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν «ταλαιπωρεί» την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Μίλαν Μίνιτς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Για το Σέρβο τεχνικό των «κιτρίνων» είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, ενώ η δεύτερη διαδοχική για τον προπονητή του «τριφυλλιού», Αργύρη Πεδουλάκη.

Original article: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ – Τελικός Κυπέλου μπάσκετ ((19:45, Δημόσια Τηλεόραση).

Keywords
Τυχαία Θέματα