“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΜΕ ΤΗ EUROSTAT – Απάντηση της κυβέρνησης στον Ραντερμάχερ που παρεμβαίνει προεκλογικά στην ελληνική πολιτική

09:14 9/2/2014 - Πηγή: BankWars

Η κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και του αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου μετά από σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, αντέδρασε έντονα στα όσα “περίεργα” είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», αμφισβητώντας το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, ο Γερμανός επικεφαλής της Εurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε

ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος που υπολογίζεται, είναι πολύ πιο περιοριστικός, πολύ πιο αυστηρός από αυτόν της Eurostat.

«Τα όργανα της ΕΕ θα χαρούν πολύ και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες», διαβεβαίωσε ο κ. Στουρνάρας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει με το σωστό τρόπο τα στοιχεία ενώ ενημερώνει και την Τρόικα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που βγάζει τα εθνικά στοιχεία με κανόνες πολύ πιο αυστηρούς απο αυτούς της Εurostat.

Ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ , στη συνέντευξή του, φθάνει στο σημείο να …τα ρίξει και στον Έλληνα Πρωθυπουργό(!) δηλώνοντας χαρακτηριστικά, πως “η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα». Αξιόπιστοι αριθμοί θα υπάρχουν μόνο στα τέλη Μαρτίου, όλα τα άλλα είναι εικασίες, είπε στη Sueddeutsche Zeitung.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ “ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συνέντευξη του Ραντερμάχερ ήρθε αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», την Παρασκευή, στις οποίες ο υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του πως το πρωτογενές πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη και πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Ήρθε επίσης μετά από την ημέρα που ο Γ.Στουρνάρας τα έβαλε με την τρόικα , δηλώνοντας ότι «έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της»

Ο κ. Ραντερμάχερ με τις “από το πουενά” δηλώσεις του παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην ελληνική πολιτική σκηνή ενόψει ευρωεκλογών, καθώς οι πάντες γνωρίζουν ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) βασίζουν και θα βασίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία σε αυτό ακριβώς που αμφισβητεί: Στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Με βάση αυτό το πλεόνασμα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει ανοίξει τη συζήτηση για τη νέα διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και με βάση αυτό επίσης θα περάσει θετικά μηνύματα για την έξοδο από την κρίση.

Και ναι μεν μπορεί μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων να μην ενδιαφέρεται για τους αριθμούς, αλλά ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για τις συνέπειές τους στην πορεία της οικονομίας και της τσέπης τους. Το ύψος τοπυ πρωτογενούς πλεονάσματος θα καθορίσει και το μέγεθος των χρημάτων που θα …επιστρέψουν στις τσέπες των χαμηλοσυνταξιούχων, των αγροτών, των ένστολων και των δικαστών, χωρίς να αποκλείεται και κάποια μείωση ή κατάργηση υπάρχοντος φόρου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Original article: “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΜΕ ΤΗ EUROSTAT – Απάντηση της κυβέρνησης στον Ραντερμάχερ που παρεμβαίνει προεκλογικά στην ελληνική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα