Προσοχή στη γρίπη! Άμεσα στο γιατρό με συμπτώματα πυρετού – Έχουν πεθάνει 21 άτομα

09:41 9/2/2014 - Πηγή: BankWars

Η πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα ένα πολύ σοβαρό θέμα: Τη γρίπη, η οποία έχει μέχρις στιγμής οδηγήσει 21 άτομα στο θάνατο και πολλούς στην εντατική! Το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) έχει φέρει αποτελέσματα πολύ πιο δυσμενή από αυτά που είχαμε πριν από χρόνια, όταν είχε ξεσπάσει ο σάλος με τα εμβόλια.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονταν σε Εντατική είχε ανέλθει σε 49 προκαλώντας σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας και δη στο ευαίσθητο κομμάτι των ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ

εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης τείνει να φτάσει στο πιο ψηλό του σημείο και ότι το επόμενο διάστημα αυτό θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει –μάλιστα θεωρείται ευνοϊκή συγκυρία η καλοκαιρία που πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι, καθώς εκτιμάται ότι θα απομειώσει γρηγορότερα την δυναμική του ιού της γρίπης. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και παχυσαρκία που ασθενούν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής πρέπει να λαμβάνουν αμέσως αντιικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου χωρίς να επιβεβαιώνεται εργαστηριακά ο ιός της γρίπης.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών ατόμων και η μη έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων ευθύνεται κατά τους επιστήμονες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Original article: Προσοχή στη γρίπη! Άμεσα στο γιατρό με συμπτώματα πυρετού – Έχουν πεθάνει 21 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα