Όσβαλντ: Δε γνωρίζω τίποτα για μίζες!

20:03 8/4/2015 - Πηγή: BankWars
Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ δεσμεύτηκε να καταθέσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο έναν κατάλογο με τα ονόματα και τους λογαριασμούς των πελατών του ολοκληρώνοντας έτσι την απολογία του αναφορικά με τις «μίζες» που καταβλήθηκαν για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων της γερμανικής εταιρείας WEGMAN ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του.

Αυτή την ώρα ο

κατηγορούμενος απολογείται στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για τις μίζες από την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Μετά το τέλος της δεύτερης απολογίας του οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί.

Η απολογία για τα πυροβόλα

Απολογούμενος στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη, ο Οσβαλντ κράτησε την ίδια στάση και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό πως δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στους ελαστικούς κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζοντας οτι ο στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες

Ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε εκ νέου στον συνεργάτη και καταζητούμενο στην υπόθεση Φάνη Λυγινό, υποστηρίζοντας πως εκείνος είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα