Οι εκτιμήσεις της JP Morgan για πετρέλαιο, χρυσό και μέταλλα – Επιφυλάξεις για τις μετοχές

Βασικά μέταλλα, ειδικά ο χαλκός, και τα ενεργειακά, καθώς και ο χρυσός, εξαιτίας προσδοκιών ανόδου του πληθωρισμού, αποτελούν τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές των αναλυτών της JP Morgan που συστήνουν overweight υπερεπένδυση στα commodities.

Στο τέταρτο τρίμηνο οι προβλέψεις για το πετρέλαιο είναι στα 113 δολάρια, καθώς η πραγματική ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές είναι πιο αδύναμη σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες,

παρά το γεγονός ότι η μείωση της προσφοράς αναμένεται να βοηθήσει τελικά τις τιμές.

Για το brent αναμένεται διακύμανση μεταξύ 100 και 120 δολαρίων.

Οσον αφορά στο χρυσό, η αγορά ενδέχεται να έχει απελευθερωθεί από τις μεγάλες θέσεις, που είχαν λάβει επενδυτικά κεφάλαια, σε ETF και η πραγματική ζήτηση του μετάλλου από αγοραστές στην Ασία είναι πολύ ισχυρή.

Οσον αφορά στα γεωργικά προϊόντα, οι αναλυτές της JP Morgan επιμένουν σε long θέσεις ενόψει Μαρτίου σε καλαμπόκι και σόγια.

Ενώ κόβει στο μισό τις long θέσεις τις για τις μετοχές εστιάζοντας κυρίως στο όριο χρέους των ΗΠΑ, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι οι μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλά τους καθώς εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών, ενώ και οι ιαπωνικές μετοχές έχουν σταματήσει να υπεραποδίδουν από τον Απρίλιο.

“Αν και θεωρούμε ότι μετά από έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, το ζήτημα με το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ θα επιλυθεί έστω και την τελευταία στιγμή, είναι συνετό να είμαστε προσεκτικοί”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα