Ο Τράμπ και η Ελλάδα – Άποψη

23:02 9/2/2017 - Πηγή: BankWars

Του Θ. Κατσανέβα

Ο Ντόναλντ Τράμπ, με όποια ορατά ελαττώματα που μπορεί να του προσάψει κανείς, αν και υποτίθεται δεξιός Ρεπουμπλικάνος, ψηφίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία απά τα φτωχότερα στρώματα της Αμερικάνικης κοινωνίας, ακθώς και από το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνική Ομογένειας. Εκφράζει την εργατική τάξη και τους αγρότες όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, στα πλαίσια βέβαια του σύγχρονου καπιταλιστικούς συστήματος. Είναι ο εκπρόσωπος της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής, της πραγματικής οικονομίας απέναντι στο κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο

που τον πολέμησε ασύδοτα.

Ο νέος Πλανητάρχης, συνδέεται με τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες φυσικά δεν είναι «Οσίες Μαρίες». Αλλά όσον αφορά τη χώρα μας, αποτελούν σύμμαχό μας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη πολιτική Τράμπ για αξιοποίηση των υπόγειων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου,Ισραήλ, γεγονός που θα απομονώσει την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε απραξία.

Ο νέος Πρόεδρος του Λευκού Οίκου έχει δηλώσει ότι, θα επιδιώξει να αναπτύξει καλές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν για τον οποίο έχει εκφραστεί με θερμά λόγια. Και πάνω απ’ όλα, θα τερματίσει τη μεγάλη πληγή της Συρίας, εξοντώνοντας την τρομοκρατία του ISIS και παγώνοντας το μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας του Ερντογκάν.

Η αναμενόμενη προσέγγιση του Τράμπ με τον Πούτιν, θα υποβαθμίσει τη σημασία της Γερμανίας ως το ισχυρό ανατολικό φρούριο της δύσης απέναντι στη Ρωσία και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα.

Αν και το θέμα δεν εξαντλείται εδώ, αφήνω για το τέλος τη σημαδιακή δήλωση του Τράμπ ότι, «Η Ελλάδα κακώς μπήκε στο ευρώ. Και ότι το πρόβλημα του χρέους οφείλει να το επιλύσει η Γερμανία αλλιώς αυτό θα το κάνει η Ρωσία».

Ασφαλώς είναι νωρίς να κάνουμε περισσότερες υποθέσεις. Κατά την άποψή μας, με την έλευση του Τράμπ και τις πολιτικές εξελίξεις ντόμινο που αναμένεται να ακολουθήσουν σε Ιταλία,Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το Grexit και η προοπτική γεωπολιτικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας μας είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ άλλοτε. Και γενικότερα, με την απαλλαγή της Υφηλίου από τη μάστιγα Κλίντον, ο κόσμος δε θα γίνει βέβαια τέλειος, αλλά θα γίνει ασφαλώς καλύτερος.

Χωρίς να διεκδικούμε μαντικές δεξιότητες, θεωρούμες πως το 2017 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον κόσμο,για την Ευρώπη και για την Ελλάδα ειδικότερα. Θα είναι η αρχή του τέλους για τις μεγάλες πολεμικές εντάσεις της δύσης με την ανατολή, η αρχή της ενίσχυσης των εθνών-κρατών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, η αρχή της υποβάθμισης της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, η αρχή του ξηλώματος του ευρώ και της εξόδου μας από την ευρωφυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα