Ο Γ.Κατρούγκαλος περιμένει το κουαρτέτο μέσα στην εβδομάδα και επιτίθεται στο ΔΝΤ

Αισιόδοξος ότι οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην ομιλία του στο πρώτο οικονομικό forum των Δελφών.

Ο υπουργός άσκησε κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

υποστηρίζοντας ότι «Κάνουν λάθος στους υπολογισμούς τους για το ασφαλιστικό πολλοί αναλυτές μεταξύ των οποίων και η Κριστιν Λαγκάρντ”.

Δήλωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην περικόψει τις υφιστάμενες συντάξεις, ενώ δήλωσε ανοικτός στο να συζητηθούν οι προτάσεις για τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

«Χαριστική βολή στην κατασπατάληση των διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων έγινε με τη διαγραφή αποθεματικών από το PSI, με αποτέλεσμα στη πραγματικότητα αυτό που κληρονομήσαμε το 2015 να είναι ένα πλήρως κατεστραμμένο, αναποτελεσματικό σύστημα με ελάχιστες προοπτικές βιωσιμότητας» είπε ο υπουργός.

Για το μνημόνιο, το οποίο -όπως είπε- ήρθε «μετά το πραξικόπημα κλεισίματος των τραπεζών», ανέφερε ότι «για εμάς είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, είχε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που περιείχε δεσμεύσεις οι οποίες αφορούσαν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος. Προσπαθήσαμε να τις πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που είναι εθνική και βασίζεται σε δύο βασικές αρχές. Την αρχή της ισονομίας και της ισότητας. Όμοιους κανόνες για όλους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Αναπροσαρμόσαμε τους κανόνες απονομής σύνταξης με μια απλή φόρμουλα που υπολογίζει τη σύνταξη με βάση τα χρόνια ασφάλισης».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΠΛΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μιλώντας στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι «είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε τους Θεσμούς την Τετάρτη. Περιμένουμε να καθοριστεί στο EuroWorking Group της Δευτέρας» και προσέθεσε: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε το ΔΝΤ, κανείς δεν το θέλει, ούτε το ίδιο θέλει, μόνο η Γερμανία το θέλει. Και αναζητούμε λύση, ώστε να παραμείνει τεχνικός σύμβουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα