Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ BLOOMBERG

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον διορισμό του μια κακή επιλογή εξαρχής.

Το δημοσίευμα αφορά το σκάνδαλο των μυστικών φορολογικών συμφωνιών του Λουξεμβούργου με εκατοντάδες πολυεθνικές εταιρίες, καθώς ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν, είναι πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Γιούνκερ υπήρξε πρωθυπουργός

του Λουξεμβούργου σχεδόν για δύο δεκαετίες και ως εκ τούτου αποτελεί “μέρος” αυτών που βοήθησαν ώστε το μικροσκοπικό κράτος να αποτελέσει το μέρος που 340 πολυεθνικές επιχειρήσεις επέλεξαν να “κρύψουν” τα κεφάλαιά τους.

“Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Γιούνκερ έκανε πλούσια τη χώρα του, κλέβοντας από τις τσέπες των άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Ε.Ε., που τώρα καλείται να τις υπηρετήσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο.

Όπως τονίζει το Bloomberg, ο Γιούνκερ δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθεί από τη θέση του. Το καλύτερο για όλους θα ήταν να υποβάλει την παραίτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα