Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν παραιτούμαι, δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι”

Δεν φεύγω από την ηγεσία του ΛΑΟΣ. Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι. Είναι προσωπική μου υπόθεση και όχι του κόμματος”, δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, ανοίγοντας νέα σειρά διαλόγων στα παράθυρα της τηλεόρασης για τις

offshore και τις μίζες των πολιτικών

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Έτοιμος να παραιτηθεί από το ΛΑΟΣ λόγω του σκανδάλου με τις offshore

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στις δύο offshore εταιρείες που σχετίζονται με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ερευνάται εάν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma», είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την προεδρία του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με το vima.gr.

Η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει δηλώσει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του και κυρίως εάν κατέγραψε τις δυο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο κ. Καρατζαφέρης ενδέχεται να είναι εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα σε σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Με βάσει την έρευνα της δικαιοσύνης, η εταιρεία Catalina International, προκύπτει, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη ελέγχουν οι ορκωτοί λογιστές μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι έδωσε ήδη εντολή στους ορκωτούς λογιστές και τις υπηρεσίες της Βουλής να προχωρήσουν σε ελέγχους. Μάλιστα, όπως είπε, μόλις θα λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσει υπόψη των βουλευτών – μελών της Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα