Αlvarez & Μarsal: Ο Μάνος Κοτρωνάκης στον τομέα αναδιάρθρωσης εταιρειών

Η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Alvarez & Marsal (A&M) ανακοίνωσε την ένταξη του Μάνου Κοτρωνάκη στο δυναμικό της στη θέση του Senior Director στον τομέα αναδιάρθρωσης εταιρειών.

Ο κ. Κοτρωνάκης έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέματα διοίκησης, με ηγετικό ρόλο σε εταιρείες προϊόντων ευρείας κυκλοφορίας και διαχείρισης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (Private Equity).

Πριν από την ένταξή

του στην A&M, ήταν συνέταιρος και Chief Operating Officer (COO) της Global Finance, μιας ελληνικής εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (Private Equity), συμμετέχοντας στην Επενδυτική Επιτροπή και την Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών.

Ο κ. Κοτρωνάκης έχει επιβλέψει με επιτυχία εταιρείες επενδυτικού χαρτοφυλακίου οι οποίες βρέθηκαν σε δυσχερή κατάσταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ύφεσης στην Ελλάδα.

Ο Peter Briggs, επικεφαλής διεθνώς των δραστηριοτήτων της Alvarez & Marsal για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Κλάδο (FIAS), δήλωσε:

«Η σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία του Μάνου Κοτρωνάκη τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συμπληρώνει τις παρεχόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο (FIAS), επιτρέποντάς μας να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες ανάγκες τόσο των τραπεζών όσο και των δανειοληπτών. Με τον τομέα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων στον πυρήνα της ταυτότητας της Α&Μ, είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε τις δυνατότητες της εταιρίας να στηρίζει τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας μέσω της ενεργής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανειακών χαρτοφυλακίων και προωθώντας την εταιρική εξυγίανση»

Ο Μάριος Κολιόπουλος, Επικεφαλής της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα, πρόσθεσε τα εξής:

«Η στρατηγική μας στην Ελλάδα είναι να επεκτείνουμε την παρουσία μας μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχουμε στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η πολυετής εμπειρία που έχει ο Μάνος Κοτρωνάκης σε ρόλους λειτουργίας επιχειρήσεων προσθέτει μια ακόμα υπηρεσία που θα παρέχουμε, που αφορά τις εταιρικές αναδιαρθρώσεις, η οποία ταυτίζεται τόσο με την παράδοση όσο και με την ηγετική θέση της Α&Μ παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα. Με τον συνδυασμό των υπηρεσιών στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στις εταιρικές αναδιαρθρώσεις θα καλύπτουμε ένα ευρύτερο φάσμα των αναγκών των πελατών μας, ευθυγραμμισμένο με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς»

Ο Μάνος Κοτρωνάκης, Senior Director στην Alvarez & Marsal στην Ελλάδα, πρόσθεσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εντάσσομαι στην A&M. Καθώς η ελληνική οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, οι εγχώριες τράπεζες έχουν αρχίσει να διαχειρίζονται τα μη-εξυπηρετούμενα δάνειά τους και να επικεντρώνονται στις εταιρείες που θα μπορούσαν να εξυγιανθούν μέσω μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Η A&M διαθέτει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία υποστηρίζοντας τους πελάτες της παρέχοντας αποτελεσματική καθοδήγηση σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών. Ανυπομονώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη των σημαντικών δυνατοτήτων της εταιρείας στην παροχή πρακτικών λύσεων αναδιαρθρώσεων προς τους πελάτες μας ώστε να ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο»

Η Alvarez & Marsal εγκαινίασε επίσημα την παρουσία της στην Αθήνα με το άνοιγμα γραφείου το 2011, ενώ είχε ήδη αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για πολλά χρόνια στον τομέα της αναδιάρθρωσης εταιρειών και δανειακών υποχρεώσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα