ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ακόμα και ο Ράιχενμπαχ «ψάχνει» επενδύσεις για την Ελλάδα

Μέσω βίντεο, εκτός από τον Πρωθυπουργό  που  απευθύνθηκε στους 900 περίπου επενδυτές  που παρευρέθηκαν  στο διεθνές επενδυτικό φόρουμ με θέμα την ελληνική οικονομία στη Ν.Υόρκη, υπήρξε  και βίντεο του  επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.   Ο κ. Ράιχενμπαχ, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας και των ευκαιριών που προσφέρει σε αυτή τη χρονική συγκυρία. «Η Ελλάδα

αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους “μεταρρυθμιστές” του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιχενμπαχ στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, τονίζοντας ότι τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η διαχείριση απορριμμάτων θα προσφέρουν υψηλά κέρδη μέσα στην επόμενη δεκαετία. «Συνεπώς, όσοι κινηθούν επενδυτικά τώρα θα έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο μέλλον», κατέληξε.

-          Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ήταν εκεί και παρουσίασαν τα οφέλη των επενδύσεων στη χώρα μας σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια και η εξόρυξη φυσικών πόρων.

-          Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και δημοσίων επιχειρήσεων, από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ έως τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, έλληνες νομικοί, εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας και του τραπεζικού συστήματος παρουσίασαν σε εκτενείς ομιλίες τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας και να επενδύσουν στην αγορά των αποκρατικοποίησεων, των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), των ακινήτων και της ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα