Ενέργειες από τη Νutriart για άρση της επιτήρησης

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την άρση της επιτήρησης των μετχών εξέδωσε η Nutriart.

Ειδικότερα, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας παραμένει στην Κατηγορία Επιτήρησης, όπου είχε ενταχθεί από τις  8.4.2011 δυνάμει της από 7.4.2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επειδή

η εταιρεία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά την χρήση του 2010, κατ΄ εφαρμογή του σχετικού άρθρου 3.1.2.4.(1)(α) του Κανονισμού  Χ.Α., γεγονός που συνέχιζε να υφίσταται κατά την χρήση 2011 και κατά  την 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Η εταιρεία σε εκτέλεση της από 2 Αυγούστου 2011 συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης  που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της TINOLA HOLDINGS S.A. και της από 7 Νοεμβρίου 2011 Πρόσθετης Πράξης στην ως άνω συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε μεταξύ των ίδιων συμβαλλομένων, προέβη στην υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου προχρηματοδότησης ύψους 13,9 εκ. ευρώ με τις χρηματοδοτούσες τράπεζες και τον βασικό της μέτοχο.

Η διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης προέβλεπε σειρά ενεργειών όπως είναι η υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών δανείων, η έγκριση ενημερωτικού δελτίου για την κεφαλαιοποίηση δανείων, η οριστική μεταβίβαση του ακινήτου και η υπογραφή λοιπών συμβάσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας με απόφασή του την 21 Ιουνίου 2012 αποφάσισε την επαναφορά του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας στο προ της αύξησης ποσό, ήτοι στο ποσό των 12,7 εκ ευρώ με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την περαίωση υλοποίησης του από 2 Αυγούστου 2011 Συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης.

Επιπρόσθετα στις 14 Αυγούστου 2012 έχει καταρχήν συμφωνηθεί  (Heads of Agreement) η νέα χρηματοδότηση της Εταιρείας κατά 20 εκ ευρώ, από τα οποία τα 13 εκ ευρώ θα καταβληθούν από τον βασικό μέτοχο, τα 7 εκ ευρώ από τα Πιστωτικά Ιδρύματα εκ των οποίων τα 2 εκ ευρώ μέσω συμβάσεων factoring. Επίσης στο εν λόγω Heads of Agreement έχει κατ αρχήν συμφωνηθεί και η αύξηση της κεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα σε σχέση με τα δεδομένα της από 2 Αυγούστου 2011 Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης.

Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής ο βασικός μέτοχος Tinola Holdings μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 11,3 εκ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά συνεχίζουν να ισχύουν οι όροι της από 2 Αυγούστου 2011 Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης για την συνολική αναδιάρθρωση της εταιρείας, η υλοποίηση της οποίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Με την υλοποίησή των τροποποιήσεων της Συμφωνί

Keywords
Τυχαία Θέματα