ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Στον “κουβά” όσοι άκουσαν την Goldman Sachs

13:54 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Έξω έπεσε η πρόβλεψη της Goldman Sachs ότι η Βραζιλία θα είναι η νικήτρια του Μουντιάλ 2014 με τον πιο παταγώδη τρόπο μάλιστα, μετά την ήττα – σοκ της Σελεσάο με σκορ 7-1 από τη Γερμανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Business – Standard, που εξηγεί το μοντέλο στο οποίο βασίστηκε η πρόβλεψη της Goldman Sachs,

δεν είναι εντελώς λανθασμένη.

Το μοντέλο προέβλεπε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει το Μουντιάλ, με την Αργεντινή και τη Γερμανία να ακολουθούν με πολύ χαμηλότερες πιθανότητες.

Ωστόσο, το μοντέλο έπεσε μέσα στην πρόβλεψη ότι Βραζιλία, Αργεντινή και Γερμανία θα έφταναν στους ημιτελικούς, μαζί τους και η Ισπανία, πρόβλεψη η οποία βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η Goldman Sachs είχε προβλέψει πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλου 2014, ότι η Βραζιλία θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Δημιούργησε ένα στοχαστικό μοντέλο, στο οποίο κατανεμήθηκαν τα αποτελέσματα και των 64 αναμετρήσεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014, από την πρεμιέρα (Βραζιλία – Κροατία), μέχρι και τον τελικό της 13ης Ιουλίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι προβλέψεις για κάθε αγώνα, βασίστηκαν σε μια ανάλυση παλινδρόμησης – με βάση όλους τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρουμένων των φιλικών αναμετρήσεων – από το 1960.

Keywords
Τυχαία Θέματα