ΔΝΤ: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους – Μεγάλο πρόβλημα τα “κόκκινα” δάνεια

13:22 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Καμπανάκι χτυπά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια στόματος του Ρίτσι Γογιάλ από το βήμα του Economist για το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο κ. Γογιάλ προειδοποιώντας

ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους. «Δεν λέω ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα σταθερότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έχει επαρκή κεφάλαια, αλλά πρέπει να καθαρίσουν οι ισολογισμοί των τραπεζών και το θέμα των “κόκκινων δανείων” γιατί διαφορετικά η οικονομία θα μείνει παγιδευμένη», τόνισε ο κ. Γκογιάλ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το “ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί.”

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του υπουργού Οικονομικών, θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και έχει εκφράσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

Ο κ Γκογιάλ ανέφερε ότι η οικονομία εξέρχεται από την ύφεση, όχι λόγω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, αλλά εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων και η μεγάλη της πρόκληση είναι πώς θα παράγει πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ το χρόνο μέσα από σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα εξέφρασε τις ανησυχίες του υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται “ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα” και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση που οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται”.

Keywords
Τυχαία Θέματα