Κ. Σαββαϊδου (ΓΓΔΕ): Διέταξε εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές

13:14 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Την εντατικοποίηση της διενέργειας επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων ζήτησε με εγκύκλιό της προς τις εφορίες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως είναι «επιτακτική» η εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές και πως οι προϊστάμενοι των εφοριών θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων.

Τα συνεργεία θα διενεργούν

μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. πρέπει να μεριμνούν για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων σε ημερήσια βάση συμπεριλαμβανομένων και του Σαββάτου και Κυριακής.

Κάθε ένα συνεργείο θα αποτελείται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους, ενώ εάν στη Δ.Ο.Υ. υπηρετεί υπάλληλος που υπηρετούσε στο Σ.Δ.Ο.Ε. και μετατέθηκε σε αυτήν θα συμμετέχει υποχρεωτικά σε αυτά τα συνεργεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα