“Μικρή ΔΕΗ”: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ

Επί τάπητος θα βρεθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο φάκελος της «μικρής ΔΕΗ» ύστερα από τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από βουλευτές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα έχουν κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με απώτερο στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να «εγκριθεί» και να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Στη

σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και οι επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας και Τάκης Ρήγας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος διαφοροποιείται δημοσίως στις επιλογές που σχετίζονται με θέματα ενέργειας.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζεται ότι πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα αφορά αφενός την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου την προστασία και στήριξη των καταναλωτών.

Από την Χ. Τρικούπη διαμηνύεται ότι «δεν πάμε στα τυφλά να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα», θέτοντας ζητήματα όπως το τίμημα πώλησης της ΔΕΗ, η αντιμετώπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, η μείωση της τιμής του ρεύματος, οι θέσεις εργασίας κλπ.

Original article: “Μικρή ΔΕΗ”: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα