ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Καταπληκτικό ματς ΗΠΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2-2

Συγκλονιστικό φινάλε είχε το παιχνίδι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πορτογαλία. Με γκολ του Βαρέλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν σε 2-2, παίρνοντας από τα… χέρια το εισιτήριο που έδειχνε να έχει «σφραγίσει» το συγκρότημα του Κλίνσμαν, διατηρώντας τις λιγοστές, ομολογουμένως ελπίδες τους για να βρεθούν αυτοί στην επόμενη φάση.

Ο Νάνι έδωσε το προβάδισμα στην Πορτογαλία μόλις στο 5’, ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Κλίνσμαν έψαξε την ισοφάριση και το κατάφερε με τον Τζόουνς στο 64ο λεπτό, με τον Ντέμπσι να της δίνει το προβάδισμα στο 81’! Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Αμερικάνοι θα ήταν στους «16», ήρθε ο Βαρέλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Μπορεί το γκολ του επιθετικού της Πόρτο να απέτρεψε το πρόωρο των Ιβήρων στη διοργάνωση, ωστόσο η πρόκριση στους «16» κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς εκτός από τη νίκη κόντρα στην Γκάνα με πολλά γκολ –στο τελευταίο ματς του ομίλου- θέλει και ήττα των ΗΠΑ από τη Γερμανία, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που είναι το κριτήριο της FIFA σε περίπτωση ισοβαθμίας!

HΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσι, Μπεντόγια (72’ Γιέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι, Κάμερον, Τζόνσον.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Μπέτο, Μπρούνο Άλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ρ. Κόστα, Μεϊρέλες (69’ Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (46’ Ουίλιαμ), Περέιρα, Πόστιγκα (16΄ Έντερ).

Original article: ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Καταπληκτικό ματς ΗΠΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα