Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύτηκαν σήμερα οι αγορές της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο, σημείωσε ετήσια αύξηση 0,2%, έναντι εκτίμησης του Dow Jones για 0,3% και μετά από μείωση 0,4% τον Μάρτιο. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε επίσης κατά 0,2%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 αντιστάθηκε

στη γενικότερη τάση και σημείωσε άνοδο 0,9%, κλείνοντας στις 29.388,3 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Ο Topix σημείωσε επίσης άνοδο 0,64% και έκλεισε στις 2.096,39 μονάδες, καθοδηγούμενος από τις μετοχές του κλάδου της υγείας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,52% ενόψει των στοιχείων για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας κινήθηκαν όλες χαμηλότερα.

Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,90% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,97%. Αιτία τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία πυροδότησαν ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,66% και ο Kosdaq σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,3%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε την ημέρα στις 7256,7 μονάδες, ενώ

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα