Μας παίρνουν …μέτρα οι Ευρωπαίοι εταίροι για νέο Μνημόνιο με νέο δάνειο;

09:31 9/9/2014 - Πηγή: BankWars

Το ενδεχόμενο της χορήγησης ενός νέου πακέτου βοηθειας στην Ελλάδα θα συζητηθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την πορεία της οικονομίας και κυρίως για τις φορο-ελαφρύνσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση καθώς οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει εξέλθει από την κρίση και δεν μπορεί να

προχωρά σε μείωση των φόρων.

Η συνεδρίαση του Eurogroup στο Μιλάνο θα εξετάσει και την αξιολόγηση που αφορά στη δόση των 5,5 δις ευρώ από την τρόικα αλλά θα έχει… στραμμένο το βλέμμα της και στο ελληνικό χρέος και τη διάσκεψη των πιστωτών στα 15 Νοεμβρίου.

Οι επικεφαλής της Τρόικα θα ενημερώσουν το Eurogroup για τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο Παρίσι και θα υποστηρίξουν πως η Αθήνα έχει καλύψει περίπου το 50% των υποχρεώσεών της ως το τέλος Αυγούστου. Από πλευράς του ο κύριος Χαρδούβελης θα απαντήσει ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό αγγίζει ήδη το 65% και θα δεσμευτεί πως θα πλησιάσει στο 75% ως την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα