Κυβέρνηση: Αποκλείονται εκλογές και δημοψήφισμα! – Πάει πίσω η 13 η σύνταξη

Ο υπουργός εσωτερικών Ν.Βούτσης δήλωσε στο πρωινό του ΑΝΤ-1 ότι στα δύο τελευταία υπουργικά συμβούλια αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τόσο των άμεσων εκλογών, όσο και του δημοψηφίσματος.

– Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τον έντιμο συμβιβασμό και αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σύνολο των προτάσεων της κυβέρνησης αλλά και των δανειστών. Τα σημεία που υπάρχει συμφωνία, τα σημεία διαφωνίας και τα σημεία στα οποία συνεχίζεται

η διαπραγμάτευση.

– Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ.Βούτσης είπε ότι η νέα ρύθμιση δεν θα είναι αυτή που η κυβέρνηση ήθελε, αλλά θα περιλαμβάνει μείωση 20-30% των αντικειμενικών αξιών, ενώ θα υπάρξουν και σε κάποιες περιπτώσεις εισοδηματικά κριτήρια.

– Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα πάει πίσω αρκετά από αυτά που είχε δεσμευτεί να κάνει με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψει δεσμεύσεις οι οποίες θα αναιρούν την υλοποίησή τους στο μέλλον. Ένα από αυτά, είναι και η 13 η σύνταξη, που θα εξαρτηθεί από την γενικότερη πορεία της οικονομίας.

– Ο κ.Βούτσης είπε επίσης ότι εντός των ημερών έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο που θα διευκολύνει τους πολίτες να πληρώσουν χρέη τους .

– Τώρα συζητιώνται όλα τα μέτρα, δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα το καλοκαίρι με τη μεγάλη συμφωνία. Στη μεγάλη συμφωνία θα έχουμε την ρύθμιση για την αναδιάρθρωση του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα