ΚΥΠΡΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ποιόν προορίζει για υπουργό Οικονομικών – Το …φαβορί και ο νομπελίστας!

Διεργασίες για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αρχίζει ήδη από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει σήμερα ο «Φιλελεύθερος» Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει και πάλι ο Ιωάννης Κασουλίδης ενώ επικρατέστερος για Υπουργός Οικονομικών παρουσιάζεται ο Μιχάλης Σαρρής, παρόλο που ακούστηκε και το όνομα το Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη. Συζητούνται, επίσης, τα ονόματα του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Ιωνά Νικολάου

και του Μάνθου Μαυρομάτη.

Από το Δημοκρατικό Κόμμα συζητούνται τα ονόματα του πρώην υπουργού Στέλιου Κοιλιάρη, του Φώτη Φωτίου και του Κυριάκου Κενεβέζου.

Εκτός από την σύνθεση του Υπουργικού του Συμβουλίου, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει μπροστά του ένα «αγώνα δρόμου» με μια ατζέντα που χαρακτηρίζεται «καυτή» καθώς:
- Η χώρα κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό, αφού τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.
– Στις 4 Μαρτίου συνέρχεται το πρώτο Eurogroup, με μεγάλη εκκρεμότητα την απαίτηση για διορισμό ιδιωτικού Οίκου που θα εξετάζει το «ξέπλυμα» χρήματος.
– Στις 13 Μαρτίου, η Λαϊκή Τράπεζα θα πρέπει να ετοιμάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις κεφαλαιακές ανάγκες. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιπες τράπεζες μέχρι τις 30 Απριλίου.
– Τον Ιούνιο λήγει τετραετές ομόλογο ΕΜΤΝ ύψους €1,4 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα