ΚΚΕ- Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κανένας δε θέλει εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε κυβέρνηση με τους υμνητές Ομπάμα, ΕΕ, ΔΝΤ

«Κανένας δεν θέλει αυτή τη στιγμή εκλογές, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον τις ζητά εκ του ασφαλούς και για να κρατά συσπειρωμένο ένα ακροατήριο ψηφοφόρων του εν αναμονή πιθανών εκλογών. Το ΚΚΕ «δεν θα γίνει το «κερασάκι» σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει τον Ομπάμα, την ΕΕ και τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος

και την πορεία της οικονομίας».» Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνέντευξή του στην Real News

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στο εργατικό λαϊκό κίνημα, μόνο μια μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει το δρόμο για μια διακυβέρνηση που ο λαός θα είναι στην εξουσία. Και εκεί το ΚΚΕ θα αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες», υπογράμμισε.

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό τις οποίες συνέδεσε με τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Αναφορικά με την πρόταση εξεταστικής για τα Ναυπηγεία, είπε ότι το ΚΚΕ θα την εξετάσει επισταμένως αν και γενικά ψηφίζει τέτοιες προτάσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις του για τα αποτελέσματα, καθώς «σπάνια η αλήθεια βγαίνει στο φως μέσα από τέτοιες επιτροπές»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές είπε ότι «η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, που δεν προϋποθέτει πλήρη συμφωνία με το κόμμα, μπορεί να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία που είναι σήμερα η πιο πλατιά ενωτική πρόταση συμμαχίας, όπου συσπειρώνονται όλοι, ανεξάρτητα τι ψήφιζαν μέχρι χτες».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τέλος, σε σχέση με τους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η σχετική ερώτηση αφορά «στην υλοποίηση του καταστατικού που πρόσφατα ψηφίστηκε απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία (98%) των κομματικών μελών στην προσυνεδριακή διαδικασία και ομόφωνα από το ίδιο το Συνέδριο».

«Κατανοούμε τη δυσκολία κάποιος, που δεν έχει σχέση με τις αρχές λειτουργίας του κόμματος, με τις αξίες και τα ιδανικά του, να καταλάβει ότι τα στελέχη και μέλη του Κόμματος, όπως είναι και οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, τη μοναδική σύμβαση που εθελοντικά έχουμε υπογράψει και ανανεώνουμε κάθε μέρα με τη στάση μας, είναι η σύμβαση με τους σκοπούς του Κομμουνιστικού Κόμματος» κατέληξε, ο κ. Κουτσούμπας.

Original article: ΚΚΕ- Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κανένας δε θέλει εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε κυβέρνηση με τους υμνητές Ομπάμα, ΕΕ, ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα