Νόμος – σκούπα για να πέσουν οι τιμές σε ψωμί, γάλα, φάρμακα, απορρυπαντικά, καύσιμα, βιβλία

Έκθεση-σοκ του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Αναφέρει ότι 555 αναχρονιστικές διατάξεις και περιορισμοί στην αγορά κρατούν σε συνθήκες κρίσης χηλά τις τιμές στα τρόφιμα ( ψωμί, γάλα), στα απορρυπαντικά, στα φάρμακα, στα καύσιμα, στα βιβλία και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την καθημερινότητα του Ελληνα. Το τελικό κείμενο της έκθεσης θα παραδοθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στις επόμενες μέρες και δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φέρεται αποφασισμένος να νομοθετήσει έως το τέλος Δεκεμβρίου ή το αργότερο τον Ιανουάριο για όλες τις προτάσεις της έκθεσης.

Ο νόμος “σκούπα” θα ξεκινάει από τις τιμές, θα περνάει από τις υπηρεσίες και θα φτάνει, για παράδειγμα, έως την κατάργηση όλων των τελών και των εισφορών υπέρ τρίτων.

Υπολογίζεται ότι το άμεσο όφελος από αυτήν την κίνηση θα φτάσει στα 5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στα κέρδη θα συμπεριλαμβάνεται και η έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης προς την τρόικα ότι προτίθεται να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες τόσος λόγος γίνεται, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Original article: Νόμος – σκούπα για να πέσουν οι τιμές σε ψωμί, γάλα, φάρμακα, απορρυπαντικά, καύσιμα, βιβλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα