ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Τις έφαγε η Εφορία – Τα λαμόγια, οι μόνοι που θα επιβιώσουν!

Μετά το χαμηλό των συνολικών καταθέσεων στην Ελλάδα στα 150,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2012, ακολούθησε άνοδος στα 164,4 δισεκατομμύρια τον Μάρτιο του 2013 και είπαμε…ανασάναμε. Λάθος!

Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι καταθέσεις μειώθηκαν στο σύνολό τους στα 161,347 δισεκατομμύρια ευρώ και των νοικοκυριών στα 135,2 δισεκατομμύρια.

Οκτώβριος και Νοέμβριος θα είναι μήνες νέας μείωσης των καταθέσεων, καθώς πληρώνονται “από τα έτοιμα”, ΦΑΠ 11, ΦΑΠ12,

ΦΑΠ 13, Φόρος Εισοδήματος, Χαράτσι.

Συμπέρασμα: Αν δεν υπάρξει ένα stop στη φορολογική αφαίμαξη των ΣΥΝΕΠΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ή αν δεν υπάρξει στους επόμενους μήνες αναπτυξιακή διαδικασία (έστω βάσιμων προσδοκιών), η Ελλάδα δε θα χρειάζεται να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι να της ρυθμίσουν τα χρέη οι δανειστές. Θα έχει…ξοφλήσει από μόνη της!

Και φυσικά, αυτοί που θα επιβιώσουν, θα είναι τα λαμόγια, οι επώνυμοι – κυρίως- υπερδανεισμένοι, που δανείστηκαν για τις επιχειρήσεις τους, έβαλαν τα λεφτά …στην από μέσα και σήμερα, οι μεν επιχειρήσεις αιτούνται από τις τράπεζες διαγραφή ή ρύθμιση χρεών με την απειλή να βάλουν οριστικό λουκέτο, οι δε επιχειρηματίες, ζουν και…βασιλεύουν!

Ειδικά στο χώρο του Τύπου, με απλήρωτους τους εργαζομένους, ουκ ολίγα “αφεντικά”, είτε έχουν δήθεν μεταβιβάσει τους τίτλους των εκδόσεών τους σε άλλους απολαμβάνοντας την …ελευθερία τους, είτε δηλώνουν αδύναμοι να πληρώσουν οτιδήποτε, ταξιδεύοντας με τις παρέες τους και πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων: Τραπεζών, εργαζομένων, Διακαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα