ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε άνω του 7% για το επιτόκιο στεγαστικών δανείων

Τα επιτόκια των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, απειλώντας την τάση ανάκαμψης στην αγορά κατοικίας.

Το συμβατικό επιτόκιο για ένα 30ετές σταθερό ενυπόθηκο δάνειο αυξήθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 7,06% την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζικών Υποθηκών που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης για τις αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων

αγοράς κατοικίας μειώθηκε περισσότερο από 10% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο. Ο δείκτης έχει μειωθεί σε καθεμία από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Παρότι τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων έχουν μειωθεί από τα πρόσφατα πολυετή υψηλά, εξακολουθούν να είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2021.

Ο συνολικός δείκτης για τις αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων, ο οποίος παρακολουθεί τόσο τις αγορές κατοικιών όσο και την αναχρηματοδότηση, μειώθηκε κατά 10,6% την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος. Ο δείκτης για την αναχρηματοδότηση μειώθηκε επίσης.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-ektinachthike-ano-tou-7-gia-to-epitokio-stegastikon-daneion.htm
Τυχαία Θέματα