Ν. Ανδρουλάκης για flyover: H κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να υπηρετεί τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Aυτοψία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπου θα κατασκευαστεί η υπερυψωμένη οδική αρτηρία (flyover), έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης υποστηριξε ότι το έργο ξεκίνησε χωρίς να έχει υλοποιηθεί το σύνολο του master plan, που είχε εγκριθεί από το 2012.

«Flyover. Ή αλλιώς

πώς να δυσκολέψεις με μια κίνηση τη ζωή μιας πόλης! Στη Θεσσαλονίκη με τα τόσα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα πείραμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Αναζητείται μια λογική απάντηση γιατί, ενώ προωθήθηκε η μελέτη του εξωτερικού οδικού δακτυλίου, σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει ένα αποσπασματικό μέρος του έργου, το flyover, και μάλιστα το πιο ανώριμο σε επίπεδο μελετών».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση έχει μια προτεραιότητα: «Να υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ο γραμματέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Σαρηγιάννης επεσήμανε στον κ. Ανδρουλάκη το τμήμα του έργου στο ύψος των Μετεώρων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου η προμελέτη προβλέπει την κατασκευή τούνελ, μέσω του οποίου θα διέρχεται η υφιστάμενη οδός. Παρέμβαση ιδιαίτερα απαιτητική που εγείρει ερωτηματικά για το πώς θα εξασφαλιστεί παράλληλα με την κατασκευή του έργου η διεξαγωγή της υπάρχουσα κυκλοφορία.

Keywords
Αναζητήσεις
n-androulakis-gia-flyover-h-kyvernisi-echei-proteraiotita-na-ypiretei-ta-ischyra-oikonomika-symferonta.htm
Τυχαία Θέματα