ΙΑΠΩΝΙΑ: Διπλασιασμός των φτηνών δανείων προς τις τράπεζες – Αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Νέα μέτρα για την ώθηση της οικονομίας ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, χωρίς ωστόσο να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, η BoJ δήλωσε ότι θα «διπλασιάσει το μέγεθος» των δύο δανείων που λήγουν τον επόμενο μήνα, που είχαν στόχο την ανάπτυξη σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας μέσω ιδιαίτερα φτηνών δανείων.

«Η Τράπεζα εκτιμά πως αυτές οι βελτιώσεις θα δώσουν

περαιτέρω ώθηση στις δράσεις των χρηματοοικονομικών οργανισμών και θα κινητοποιήσουν τη ζήτηση για πίστωση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενθαρρύνοντας παράλληλα τις τράπεζες να δανείσουν και να ενισχύσουν τις βάσεις για οικονομική ανάπτυξη» σχολιάζουν οι Financial Times.

Το μέγεθος του ιαπωνικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (που ήδη βρίσκεται στο αστρονομικό επίπεδο των 589 – 687 δισ. δολ.) έμεινε αμετάβλητο, όπως αναμενόταν.

«Η BoJ διπλασιάζει τα κεφάλαια που διαθέτει στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς μέσω διαφόρων δανειοδοτικών εργαλείων ελπίζοντας σε αύξηση της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία αντί να δημιουργήσει νέα ρευστότητα» εξηγεί το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για ήπια ανάκαμψη της οικονομίας.

Original article: ΙΑΠΩΝΙΑ: Διπλασιασμός των φτηνών δανείων προς τις τράπεζες – Αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα