Η τρόικα επιμένει στην απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων

12:00 7/9/2012 - Πηγή: BankWars

Στην τελική φάση της διαδικασίας καθορισμού του πακέτου περικοπών μπαίνει η χώρα με την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η τρόικα θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση

Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει αυθημερόν. Τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση της τρόικας με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στις 10.45 και την Τρίτη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Οι επικεφαλής των δανειστών αναμένεται να ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο νέο πακέτο περικοπών ενώ θα υπάρξει από κοινού συμφωνία για τα θέματα που ακόμα παραμένουν στον «αέρα».

Μεταξύ αυτών, και το μείζον ζήτημα της εφεδρείας στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις απολύσεις και θέτει στο τραπέζι το σχέδιο εξοικονόμησης 167 εκατ. ευρώ μέσω της εφεδρείας, βάσει του οποίου 30.000-35.000 υπάλληλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο είτε με την παροχή κινήτρων είτε μέσω συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.

Για την τρόικα όμως το σχέδιο παραμένει ομιχλώδες με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιμένουν στην αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων ακόμα και με το καθεστώς της απόλυσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την τρόικα ότι δεν παρεκκλίνει από το σχέδιο για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα ως το 2015, χωρίς όμως να σημειωθούν απολύσεις.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιαστεί αποφασισμένος να πατάξει σε κάθε επίπεδο την φοροδιαφυγή, τονίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά και την χθεσινή του απόφαση για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 121 φοροφυγάδων.

σχετικά άρθραΔημιουργία bad bank στην ΙσπανίαΠροβόπουλος: «Να κινηθεί γρήγορα και επιθετικά η κυβέρνηση»«Απόφαση της ΕΚΤ το ποιες τράπεζες θα κλείσουν»Μεγάλη η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Νίκου ΝικολόπουλουA. Σαμαράς: Σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική ΕλλάδαΜπαροζο: Για μια τραπεζική ένωσηMIG: Αύξηση ζημιών στο α΄ εξάμηνο 2012Tριετής επιχειρησιακή στην Εθνική ΤράπεζαΣτην Τρόικα η τύχη του ΤΤΈνας στους πέντε αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους
Keywords
Τυχαία Θέματα