Η Σουηδία παίρνει μέτρα μετά τους 2.000 θανάτους σε ένα μήνα

10:16 8/1/2021 - Πηγή: BankWars

Η χώρα που χαρακτηρίστηκε από τη διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δείχνει τώρα να αλλάζει τακτική και να υιοθετεί μέτρα που εφαρμόζονται σε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι επιλογές των αρχών της χώρας είχαν βαρύ τίμημα. Πάνω από 2.000 θάνατοι από Covid-19 καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα, οι 535 μόνο το τελευταίο οκταήμερο. Οι αριθμοί συγκρίνονται με τους συνολικά 465 θανάτους σε όλη την περίοδο της πανδημίας στη γειτονική Νορβηγία, με τον μισό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση ψήφισε τη Δευτέρα νόμο, που τίθεται σε ισχύ

την Κυριακή, που της επιτρέπει να κλείσει καταστήματα, γυμναστήρια και μέσα μαζικής μεταφοράς, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο θέμα της χρήσης μάσκας, την οποία επίσης δεν έχει επιβάλει, υπάρχει επίσης στροφή. Από την Τρίτη έγιναν υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής, αν και δεν προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, για τα παιδιά άνω των 16 ετών, που είναι κλειστά από τις αρχές Δεκεμβρίου, το λουκέτο παρατείνεται έως τις 24 Ιανουαρίου. Οι αρχές έδωσαν το δικαίωμα στα σχολεία να κλείσουν τις τάξεις στις ηλικίες 13-16 ετών αν θεωρούν ότι αυτό είναι απαραίτητο. Κεντρική κατεύθυνση, πάντως, είναι να μείνουν ανοικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα