Η Κομισιόν κυνηγά Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για παράνομες κρατικές ενισχύσεις

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι ανάμεσα στις επτά ποδοσφαιρικές ομάδες του Ισπανικού Πρωταθλήματος οι οποίες ερευνώνται από την Κομισιόν για παράνομες χρηματοδοτήσεις από το κράτος.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Manuel Garcia-Margallo, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για τις Οσασούνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βαλένθια, Έλτσε, ενώ στο στόχαστρο

έχει μπει και η Χέρκουλες που αγωνίζεται στην β΄κατηγορία.

«Η ισπανική κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των ισπανικών συλλόγων», δήλωσε ο Garcia – Margallo.

Όπως τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ είναι δυνατόν να ζητήσουν από του Συλλόγους να επιστρέψουν τις κρατικές αυτές ενισχύσεις σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι τις έλαβαν με αθέμιτο πλεονέκτημα βάσει των ανταγωνιστών τους, ενώ ερευνώνται και τυχών φορολογικές απαλλαγές.

Παρά τις παράνομες ή μη ενισχύσεις, οι ισπανικοί Σύλλογοι εμφανίζονται να έχουν φορολογικές οφειλές της τάξης των 690 εκατ. ευρώ από τον Μάρτιο.

Original article: Η Κομισιόν κυνηγά Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα