Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ “ΣΟΚΑΡΕ” ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – Ανακοινώσεις για την Stopanska Banka

“Κλονίστηκαν” τα Σκόπια από την πιθανότητα να αποχωρήσει η Εθνική Τράπεζα από την Stopanska Banka , τη μεγαλύτερη τράπεζα στην ΠΓΔΜ, στην οποία η ΕΤΕ ελέγχει το 94,6% των μετοχών.

align="justify">Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Stopanska Banka εξαγοράστηκε το 2000 από την ΕΤΕ.

Από την Stopanska Banka ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για οποιαδήποτε αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της τράπεζας και πως είναι γνωστό σε όλους ότι η Stopanska Banka εργάζεται με απόλυτη επιτυχία και οικονομική ανεξαρτησία από τον όμιλο της ΕΤΕ, σύμφωνα με τους κανονισμούς και υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ.

Τι ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία σχετική συμφωνία. Αυτή είναι μια από τις επιλογές που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά δεν είναι βέβαιο τί είδους συμφωνία θα επιτευχθεί. Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα ληφθεί, πρέπει να είναι γνωστό σε όλους ότι η Stopanska Banka είναι ένα εγχώριο νομικό πρόσωπο που εργάζεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Η Stopanska Banka είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα στο πλαίσιο του ομίλου της ΕΤΕ και μία από τις καλύτερες τράπεζες στη χώρα με κριτήριο τα συστήματα διαχείρισης κινδύνου και την εταιρική διαχείριση, καθώς και με κριτήριο την κεφαλαιοποίηση, τη ρευστότητα και το επίπεδο κινδύνου».

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει επίσης ότι, ακόμα και αν ληφθεί απόφαση αποχώρησης της ΕΤΕ από τη Stopanska Banka, θα είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχει ενεργά η Κεντρική Τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ επισημαίνει επίσης ότι, σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Stopanska Banka, η τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί απόλυτα φυσιολογικά στην αγορά και να προσφέρει τις υπηρεσίες στους πελάτες της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Οικονομία > BankWars