Αυτές είναι οι τρεις φθηνότερες και οι τρεις ακριβότερες μετοχές – Το report της Citi

Στο report της Citi, το οποίο βάζει ξανά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη, λόγω ένταξης στον MSCI από 26 Νοεμβρίου, είναι σαφής η προτίμηση στις εταιρείες ΔΕΗ και ΟΤΕ, για τις οποίες δίνονται τιμές-στόχοι τα 9,5 ευρώ και τα 9 ευρώ, αντιστοίχως.Σημειωτέον ότι, λόγω MSCI, θα υπάρξουν
εισροές 500 εκατ. δολαρίων στο ΧΑ, από παθητικά Αμοιβαία Κεφάλαια, ενώ η δυνητική ζήτηση από ενεργητικούς επενδυτές εκτιμάται ότι θα φτάσει σε 1,6 δισ. δολάρια. Στη σελ. 14 του report της Citi, εξετάζονται τα αποτελέσματα 12 ελληνικών εταιρειών, σε σχέση με το μέσο όρο αντίστοιχων εταιρειών, των αναδυόμενων αγορών, των ευρωπαϊκών αγορών και των διεθνών αγορών. Και αυτό γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημανθεί ότι, οι ξένοι που θα τοποθετηθούν σε μία από αυτές τις τρεις κατηγορίες αγορών, θα κοιτάξουν, αντιστοίχως, και σε άλλες χώρες, αν υπάρχουν ή όχι φθηνότερες επιλογές της ίδιας κατηγορίας. Από την ανάλυση, λοιπόν, προκύπτουν τα εξής πολύτιμα συμπεράσματα, για τις φθηνότερες και τις πιο ακριβές μετοχές της ελληνικής αγοράς.

Σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια, τις τρείς πρώτες, από τις δύο κατηγορίες:- Ειδικότερα, η φθηνότερη μετοχή, με discount 61% σε σύγκριση με το μέσο όρο αντίστοιχων εταιρειών των αναδυόμενων αγορών είναι η Motor Oil, η οποία, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έχει discount 49% και σε σύγκριση με το διεθνή μέσο όρο, discount 55%. Δεύτερη φθηνότερη μετοχή είναι αυτή της ΜΕΤΚΑ, με discount 49% έναντι του μέσου όρου αντίστοιχων εταιρειών των αναδυόμενων αγορών, discount 48% έναντι του μέσου όρου των ευρωπαϊκών και 50% discount σε σύγκριση με το διεθνή μέσο όρο. Τρίτη, κατά σειρά, φθηνότερη μετοχή είναι αυτή της Aegean Airlines, με discount 42% έναντι του μέσου όρου αντίστοιχων εταιρειών των αναδυόμενων αγορών, 43% έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου και 47% έναντι του διεθνούς μέσου όρου, εταιρειών της ίδιας κατηγορίας. Οι πιο ακριβές μετοχές του ΧΑ είναι, κατά σειρά, οι εξής: Υπερτιμημένος εμφανίζεται ο ΟΠΑΠ, ο οποίος παίζει με ένα premium της τάξης του 137% σε σχέση με το μέσο όρο ομοειδών εταιρειών των αναδυόμενων αγορών, με premium 57% έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου και με premium 84% έναντι του διεθνούς μέσου όρου. Δεύτερη πιο ακριβή μετοχή εμφανίζεται αυτή της ΕΧΑΕ, η οποία εμφανίζει premium 60% έναντι του μέσου όρου συναφών εταιρειών των αναδυόμενων αγορών, 54% έναντι του μέσου όρου των ευρωπαϊκών και 56% έναντι του μέσου όρου των διεθνών ομοειδών επιχειρήσεων. Τρίτη πιο ακριβή μετοχή καταγράφεται η Coca-Cola, η οποία εμφανίζει premium 32% έναντι του μ.ο. αντίστοιχων εταιρειών των αναδυόμενων αγορών, premium 67% έναντι του μ.ο. ευρωπαϊκών και 38% έναντι του μ.ο. ομοειδών διεθνών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα