Γουάν: Σε χαμηλό 10 μηνών το κινεζικό νόμισμα

Στο χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών υποχώρησε το κινεζικό νόμισμα καθώς το Πεκίνο προχωρά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, επεκτείνοντας το εύρος διακύμανσης του γουάν.

Συγκεκριμένα το κινεζικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,2% αφού η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε το επέκταση του εύρους διακύμανσης του νομίσματος κατά 2%. Έτσι, το νόμισμα υποχώρησε στο 6,161 έναντι του δολαρίου. Σημειώνεται πως το κινεζικό νόμισμα κινείται πτωτικά κατά τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφοντας συνολική υποχώρηση 2% που θεωρείται

σημαντική για ελεγχόμενο νόμισμα.

Στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να βάλει ένα τέλος την εκτίμηση ότι η πορεία του γουάν είναι μόνο ανοδική, εκτίμηση που είχε τροφοδοτήσει carry trade, με φτηνό δανεισμό σε δολάρια που χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για την αγορά γουάν, του οποίου τα επιτόκια είναι υψηλότερα.

«Η εξωτερική θέση της Κίνας εξακολουθεί να είναι θετική και οι κεφαλαιακές εισροές πιθανότατα θα ανακάμψουν, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα υπάρξουν ανοδικές πιέσεις στο γουάν» αναφέρει ο Mitul Kotecha της Credit Agricole.

Original article: Γουάν: Σε χαμηλό 10 μηνών το κινεζικό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα