Γιούλια Ναβάλναγια: «Ο Αλεξέι βασανιζόντας επί τρία χρόνια, αιμοσταγές τέρας ο Πούτιν»

Το άψυχο σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτη της ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που πέθανε σε φυλακή στην Αρκτική πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έφερε σημάδια κακοποίησης, όπως τόνισε η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως σημείωσε η Γιούλια Ναβάλναγια, ο σύζυγός της βασανιζόταν επί τρία χρόνια στις φυλακές, κατ’ εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακόμη, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας «αιμοσταγές τέρας» και όχι πολιτικό, ενώ συμβούλευσε τους Ευρωπαίους να «καινοτομήσουν»,

εάν θέλουν να νικήσουν το καθεστώς Πούτιν, καθώς κυρώσεις και ψηφίσματα δεν μπορούν να το σταματήσουν. «Δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί μαζί του, είναι ικανός για τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κηδεία και την τελετή αποχαιρετισμού για τον Αλεξέι Ναβάλνι, η σύντροφός του σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν θα διεξαχθούν ειρηνικά ή η ρωσική αστυνομία θα επέμβει προκειμένου να συλλάβει τους συμμετέχοντες.

Η κηδεία και η τελετή αποχαιρετισμού του ηγέτη της ρωσικής εξωκοινοβουλευτκής αντιπολίτευσης θα γίνουν την Παρασκευή 1η Μαρτίου στη Μόσχα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς, με ανάρτηση στο X. Η κηδεία θα τελεστεί στο νεκροταφείο Borisovskoye έπειτα από τελετή αποχαιρετισμού σε εκκλησία στην περιοχή Maryino, διευκρίνισε.

Keywords
Αναζητήσεις
gioulia-navalnagia-o-alexei-vasanizontas-epi-tria-chronia-aimostages-teras-o-poutin.htm
Τυχαία Θέματα