Γιατί μπορεί να «βουλιάξει» η κυβέρνηση – Εχθρός της οι «εγχώριοι Τροικανοί»

Καλή κουβέντα για την κυβέρνηση, είναι πολύ δύσκολο πια να ακούσει κανείς. Ακόμα και από τις ιδιαιτέρες των υπουργών. Οι πάντες, ακόμα και όσοι στις δημοσκοπήσεις λένε πως θα ψηφίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας πως έστω και αργά, πάμε καλύτερα σε σχέση με το 2012 και το 2013, βρίζουν. Ένας Σαμαράς έχει απομείνει να προηγείται στην ερώτηση «καταλληλότερος

Πρωθυπουργός», καθώς οι πολίτες που δεν φοράνε παρωπίδες, αφενός αναγνωρίζουν τον αγώνα που δίνει και αφετέρου τον εμπιστεύονται περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα (ή μάλλον από τις συνιστώσες του), για μια ομαλή πορεία εξελίξεων, χωρίς ρίσκα και αβεβαιότητες.

Οι πολιτικοί αναλυτές, αποδίδουν αυτή την δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης στην τρόικα που πιέζει για μέτρα, στην ανεργία, στην οικονομική ανέχεια των νοικοκυριών, στις ανοησίες υπουργών, στους ατέλειωτους φόρους…Ναι, όλα αυτά εξηγούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις «βουβές» αντιδράσεις της κοινωνίας.

Υπάρχουν όμως οι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των πολιτών που τον προβληματισμό και την αντίδραση τα μετατρέπουν σε οργή.

Κρατικές υπηρεσίες, φορείς, Δήμοι, Αστυνομία, Τροχαία, Δικαστήρια, φέρονται στους Έλληνες, όπως ακριβώς οι τροικανοί δανειστές στην Ελλάδα! Αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, αρνούνται να αναζητήσουν μέσες, βιώσιμες λύσεις σε απλές καθημερινές υποθέσεις: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Δεκάδες τα παραδείγματα:

– Οι υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, δεν βάζουν φρένο στα …τσιράκια τους, τις εταιρείες …ενημέρωσης οφειλετών, που τηλεφωνούν μέρα – νύχτα στους δανειολήπτες για τις οφειλές τους. Οι δανειολήπτες, όταν είχαν πλήρωναν. Τώρα, δεν έχουν και (οι καλοπροαίρετοι) καθυστερούν. Προς τι το καθημερινό ντριν …ντριν…;

– Οι Δήμοι που τόσα εκατομμύρια έχουν «φάει» στο παρελθόν, εξακολουθούν να βομβαρδίζουν με τα πρόστιμα – ταρίφες του 2008, για παραβάσεις επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα που …δεν έχουν φράγκο.

– Η Τροχαία, στην εποχή της κρίσης, …δεκαπλασίασε τα πρόστιμα για τις παραβάσεις. Μπλόκα στήνουν, εφαρμόζοντας το νόμο, οι… «μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει ο μισθός πέφτει», τροχονόμοι (πήραν και τα αναδρομικά τους!) και χρεώνουν 400 ευρώ πρόστιμα σε πολίτες που ξέχασαν, δεν μπόρεσαν, δεν είχαν, να περάσουν τον σαραβαλάκι τους από τα ΚΤΕΟ! Εδώ δεν έχουν πληρώσει την ασφαλιστική εταιρεία, το ΚΤΕΟ τους μάρανε…

– Στα δικαστήρια, μία από τα ίδια. Έτσι και καταδικαστείς και δεν έχεις να πληρώσεις, έλεος κανένα.

Επειδή δεν έχει τέλος ο βασανισμός των πολιτών από τους εγχώριους …τροικανούς, η κυβέρνηση, έχει ή δεν έχει την τυπική ευθύνη, οφείλει να δει το θέμα «βιασμός των πολιτών» συνολικά. Αν δεν το δει, όποια θετική για την Ελλάδα λύση και αν επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και με το χρέος, θα βουλιάξει. Οι πολίτες θα της χρεώσουν όλα τα κακά …της μοίρας τους.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα