ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κυβέρνηση στα σαλόνια του κεφαλαίου – Τα περί «σχισίματος των μνημονίων» είναι για τα μάτια του κόσμου».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στον Πειραιά, όπου πριν 96 χρόνια στα γραφεία της «Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ατμοπλοίων» πραγματοποιήθηκε το 1ο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας), το οποίο στο 3ο Συνέδριό του μετονομάστηκε σε ΚΚΕ, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ,

κατηγορώντας τον ότι “κάθεται μαζί με την κυβέρνηση στα σαλόνια του κεφαλαίου και τσακώνονται ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη σταθερότητα και την ανάπτυξη».

Σχετικά με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη διαπραγμάτευση για το χρέος, συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και πιο «επεκτατική» πολιτική, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει πολύ καλά πως η ΕΕ έχει φτιάξει μνημόνια διαρκείας και μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, και πως οι σύμμαχοί της (του ΣΥΡΙΖΑ) στον Νότο εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή πολιτική στις χώρες τους.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι εξαιτίας όλων αυτών που γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει «αρχίσει και τα μαζεύει» πραγματοποιώντας «στροφή προς τον ρεαλισμό» που είναι «ουσιαστικά η πορεία ολοκλήρωσης της σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, η εξέλιξη του στον άλλο πόλο διαχείρισης του συστήματος».

Επικαλούμενος Έκθεση της Τράπεζας Credit Suisse για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί πλέον να αποκηρύξει τις συμφωνίες διάσωσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ούτε ζητάει τη διαγραφή του χρέους, αλλά εκφράζει την προτίμησή του για επαναδιαπραγμάτευση και για κάποιου είδους ανακούφιση χρέους» επισήμανε ότι «άρα τα περί «σχισίματος των μνημονίων» είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου».

Σχετικά με δεύτερο απόσπασμα της ίδιας Έκθεσης σύμφωνα με το οποίο «η πρόσφατη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια περαιτέρω άνοδος του ριζοσπαστισμού στη χώρα, αλλά ως μια συνένωση διαφορετικών σκελών του ριζοσπαστισμού, με σκοπό να κερδηθούν οι εκλογές, ως μια μετριοπαθής πολιτική πρόταση», ο κ. Κουτσούμπας είπε «δηλαδή οι τραπεζίτες αναγνωρίζουν τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυματοθραύστη του ριζοσπαστισμού και προφανώς γι’ αυτό και τον παινεύουν. Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα