ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νέα άνοδος του δείκτη Ifo τον Δεκέμβριο – Σε υψηλό επταετίας το επενδυτικό κλίμα

[UPD] Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε περαιτέρω το Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα σε 7.000 επιχειρήσεις, υποδηλώνοντας μια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας προς το τέλος του έτους και επέκταση της ανάπτυξης το 2014.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo σημείωσε άνοδο στις 109,5 μονάδες από τις 109,3 μονάδες το Νοέμβριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012 και ήταν αντίστοιχο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση
του Ifo δήλωσαν πως οι προοπτικές τους βελτιώθηκαν το Δεκέμβριο, αλλά αξιολόγησαν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση λιγότερο ευνοϊκά.

Ο υποδείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του Ifo σημείωσε άνοδο στις 107,4 μονάδες αυτό το μήνα από την αναθεωρημένη μέτρηση των 106,4 μονάδων το Νοέμβριο, ενώ ο υποδείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στις 111,6 μονάδες από τις 112,2 μονάδες.

«Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από την Άνοιξη του 2011», αναφέρει το Ifo. Επίσης, το ινστιτούτο προβλέπει ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί 0,4% φέτος και 1,9% το 2014. Η πρόβλεψή του για το επόμενο έτος υπερβαίνει τις προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,7%.

Σε υψηλό επταετίας το επενδυτικό κλίμα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον επτά ετών εκτινάχθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην γερμανική οικονομία στο τέλος του έτους, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές του 2014.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των επενδυτών, που υπολογίζεται από το οικονομικό ινστιτούτο ZEW, αυξήθηκε κατά 7,4 μονάδες, στις 62,0 μονάδες τον Δεκέμβριο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2006.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για μια πιο μέτρια αύξηση στις 55 μονάδες.

Original article: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νέα άνοδος του δείκτη Ifo τον Δεκέμβριο – Σε υψηλό επταετίας το επενδυτικό κλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα